De första inköpen är gjorda..

 
Vi har börjat köpa på oss lite saker till bebisen..
Istället för att ta allt som ett enda klumpköp så gör vi som majoriteten av alla andra som bildar familj. Man köper på sig saker lite pö om pö för att komma lite lindrigare undan. Jag lyckades göra ett kap på en köp- och sälj sida för barnartiklar på Facebook. Fick tag i en Gulliver-spjälsäng, ett mumin spjälsängsskydd med tillhörande bäddset, ett spjälsängsskydd med stjärnor och tillhörande bäddset, en enklare mobil, ett paket sovpuckar, en bärsjal och en skötväska för en väldigt billig slant. Grejerna är knappt använda så det var ett ganska givet köp och kan jag få tag i fina, hela, rena och fräscha saker begagnat så kör jag på det. Dock kommer barnvagn och babyskyddet att vara nytt, de vill jag absolut inte köpa begagnat.
 
Har även köpt lite bebiskläder i väldigt neutrala färger. Jag vet att alla barn kan bära alla kläder oavsett kön, men jag vill ändå inte köpa för "flickiga" eller "pojkiga" kläder förrän vi fått veta vad vi har för en liten krabat där inne.  
#1 - - Mirre:

Ohh men vilka kap =D, så härligt då man fyndar till liten slant. babyskyddet köpte vi nytt, men barnvagnen köpte vi beg och den var i toppenfint skick

Svar: Ja, det var verkligen ett kap :D Jag älskar att fynda, och när de kommer till barn så är de inte direkt så jätte mycket som är billigt.. Därav känns de ännu bättre om man kan fynda lite :D Babyskyddet är ju smartast att köpa nytt, man vet aldrig vad som hänt med begagnade oavsett vad säljarna säger :/ Barnvagn kan man absolut köpa begagnat om man vill :) Dock har vi hittat en bra barnvagn som uppfyller våra krav och som ligger rätt i kurs, så då kändes de ändå okej att köpa den ny :)
Jennie Lundmark

#2 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Jag rekommenderar verkligen att köpa barnvagn begagnat. Vi köpte vår som knappt är använd eftersom de hade andra vagnar, för 6000kr billigare, och den var som ny. Vi kände mest att det är onödigt att alla som skaffar barn alltid ska köpa ny barnvagn, väldigt onödigt enligt oss :)

Sv: Det kommer nog senare ska du se. Första craving för mig kom dock i v12 tror jag - persikor<3

Skönt att det äntligen tog sig :)

Svar: Vi har kollat runt riktigt noga och mycket gällande barnvagnar och hittat en som skulle passa oss perfekt med tanke på där vi bor och vilken typ av terräng barnvagnen ska gå i, samt alla andra funktioner som vi finner nödvändiga. Vi har hittat den barnvagnen till ett super pris, ett riktigt klipp. Vi kollade först efter den begagnad men de begagnade vi hittade kostade mer än där vi hittade den ny. Så för oss blev det ganska givet att vi kommer att köpa den ny :) Hade vi fått tag i den billigare och i riktigt bra skick så absolut, men eftersom att den var så pass billig ny så var de inte så mycket att prata om :)
De hoppas jag. Även om de kan vara jobbigt med cravings så hade jag velat uppleva det i alla fall. De flesta gravida pratar om cravings hit och dit, så hade varit kul att se vad allt prat är om :P Oj, de var ändå ganska tidigt.. Jag går in i v16 på onsdag och har, som sagt, inte upplevt nått alls :P

Ja, vi blev överlyckliga då de äntligen gick som vi ville. Dock har man ju varit orolig till tusen med att det inte skulle hålla, men det verkar gå som vi vill :D
Jennie Lundmark

#3 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Sv: Jaha! Om ni hittat er drömvagn billigt så säger jag bara go for it :)

Dock är det lite klurigt med cravings. Jag har haft olika hela graviditeten igenom och ibland undrar jag om det inte bara är att jag har olika perioder av vad jag är sugen på, som man kan ha när man inte är gravid. Det har aldrig riktigt varit så att en stackars sambo fått åka iväg mitt i natten för att inhandla :P
Åh, vecka 16! Har du börjat känna pyret? Jag började känna henne i vecka 16 :)

Det förstår jag! Tyvärr kommer det nog inte förändras. Jag har varit jätteorolig hela graviditeten igenom. Man tror att det endast är de första 12 veckorna man är nojjig men man är konstant orolig att något ska hända, även nu när jag går in i vecka 34... Men självklart måste man försöka leva så normalt som möjligt ändå :)

Svar: Man måste passa på då man får tag i saker till super priser :)
Ja, de är en bra fråga. Jag har ingen aning riktigt med hur de där cravings fungerar, så jag kan inte svara på skillnaden mellan ett vanligt sug och en craving :P Tur ändå för din karl att han sluppit ut mitt i natten.. :P Jag är lite orolig för att de kommer att bli så för min karl om jag får cravings.. Stackarn!

Jag tror att jag har känt lite smått sen v.13, men då är ju allt så nytt och främmande så jag vet inte helt säkert om jag ska vara ärlig :P Jag hoppas då att det är knodden jag känner, för den bökar omkring ganska friskt. Vill inte vara stilla några längre stunder och då vi gjort UL så har man knappt kunnat få en bra bild på knodd då h*n bara sprattlar och snurrar runt :)

De första 12 veckorna var jag mer orolig för min skull, eftersom att jag genom gått ett MF och ett MA så vet jag hur ont det gör att förlora ett litet liv. Jag var rädd att jag skulle behöva genomgå det en gång till och förlora mitt förstånd eller nått. Nu när risken för MF och MA har minskat så är jag mer orolig för knodd, hur vida den mår och vad som händer där inne. Om jag på någotvis skadar h*n när jag gör vissa saker, äter vissa saker och stoppar i mig medicin mot illamående och kräkningar (även fast det är ordinerat av läkare som känner mig och min situation väl). Det är svårt att inte vara orolig, men nu är de på ett helt annat sätt. Jag tänker inte så mycket på mig längre, utan det är mer knodd. Vad är bra och inte bra för h*n :) Men precis som du säger, man måste ändå försöka leva så normalt som möjligt. Även om det är svårt ibland ;)
Jennie Lundmark

#4 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Sv: Oj det var tidigt! Men det kan ju mycket väl vara liten som du känt. Vad skönt att då alltid känna h*n. Jag minns hur nervös jag var innan första UL för att hon inte skulle leva därinne.

Usch, vad hemskt för dig! Kan inte vara kul med varken MF eller MA. Skönt då att liten har fått stanna och mår bra :)

Jag vet exakt vad du menar, man blir nojjig att man ska göra något som skadar barnet. Fast de är ju så bra inbäddade därinne och vi har en väldigt bra mödravård som kan hålla koll så allt står rätt till :)

Svar: Jo, väldigt tidigt.. De gör att jag tvekar ibland, och undrar om det kanske bara är inbillning. Fast samtidigt så känns de så annorlunda och så tydligt så samtidigt kan de inte vara inbillning.. :P Men ja, därav säger jag att jag TROR att det är knodd jag känner :) Ska bli spännande när det kommer riktiga, ordentliga sparkar så man har nått att jämföra känslorna med ^^ Nog för att de säkert är väldigt olika också :D Jag har gjort 4 UL än så länge och sen har vi RUL'en mellandagarna, så efter de andra ultraljudet så var jag inte lika orolig längre för om h*n levde eller inte.. Dock har jag varit väldigt nervös de senaste 2 veckorna, även om jag upplever att jag känt av h*n. Så när vi hörde hjärtslagen idag vart jag riktigt lättad :D
Nä, de var inte så jätte kul. Men samtidigt inte så mycket jag kunde göra åt det. Utan de var bara att genomgå helvetet och hoppas på att nästa skulle fastna. Det har tyvärr påverkat ens mående negativt, men man får göra de bästa av situationen man hamnat i.

Eller hur? Man tror att allt man gör ska på något vis skada det lilla livet, även fast risken för det är vääldigt liten. Det är svårt att inte vara nojig och orolig :P
Jennie Lundmark

#5 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

vilket fynd!

#6 - - Cissi:

Vilka fynd ^.^ Vi kommer nog göra lite samma tror jag, köpa lite begagnat om de går att få tag på bra saker :) Kram!

Svar: Ja, allt behöver ju inte vara sprillans nytt och kan man få tag i vettiga saker till vettigt pris så är det som ingen snack om saken :) Kram!
Jennie Lundmark

Upp