De första inköpen är gjorda..

 
Vi har börjat köpa på oss lite saker till bebisen..
Istället för att ta allt som ett enda klumpköp så gör vi som majoriteten av alla andra som bildar familj. Man köper på sig saker lite pö om pö för att komma lite lindrigare undan. Jag lyckades göra ett kap på en köp- och sälj sida för barnartiklar på Facebook. Fick tag i en Gulliver-spjälsäng, ett mumin spjälsängsskydd med tillhörande bäddset, ett spjälsängsskydd med stjärnor och tillhörande bäddset, en enklare mobil, ett paket sovpuckar, en bärsjal och en skötväska för en väldigt billig slant. Grejerna är knappt använda så det var ett ganska givet köp och kan jag få tag i fina, hela, rena och fräscha saker begagnat så kör jag på det. Dock kommer barnvagn och babyskyddet att vara nytt, de vill jag absolut inte köpa begagnat.
 
Har även köpt lite bebiskläder i väldigt neutrala färger. Jag vet att alla barn kan bära alla kläder oavsett kön, men jag vill ändå inte köpa för "flickiga" eller "pojkiga" kläder förrän vi fått veta vad vi har för en liten krabat där inne.  

När man inte vet vilka ord man ska använda..

| Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 
Jag är sämst på att blogga, men så blir det då man inte ritkigt vet vad man ska skriva.
Med graviditeten är det ungefär samma lika som sist, inga större förändringar mer än att det lilla livet växer och bökar runt där inne. Ska bli spännande att få veta kön på rutinultraljudet - för de vill vi verkligen. Jag måste starta en ny kategori för det lilla livet där jag kan skriva under graviditeten om jag känner att jag måste skriva något. Annars är jag lite sugen på en ny design, får väl se om jag orkar sätta mig och pyssla med det någon dag. Om jag får en bra dag kanske jag har lite mer ork till det, annars får det vänta tills möjlighet ges.
 
Idag har vi i alla fall haft besök av svärföräldrarna - de har hjälpt oss massor. Åsa har hjälpt mig att julpynta hemmet inför första advent imorgon så nu är allt på plats - förrutom några dukar som ska ut på vardagsrums- och köksbordet. Sen har Per hjälpt Hjärtat att bygga nere i källaren. De har reglat ut ytterväggarna, isolerat och just i skrivande stund håller Hjärtat och Lidas på att sätta upp byggskivorna och gipsen. När utreglingen är klar så blir det att lägga klinker där nere och sen bygga skiljevägg. Vi ska ha en gillestuga och ett gästrum där nere. Gästrummet måste vi bli klar med inom de närmsta 2-3 månaderna för sen är det dags att renovera barnrummet.
 
Nu ska jag sluta skriva. Jag har inte fotat på sistone så därav får ni inga nya och snygga bilder utan ni får nöja er med blommor. Bara det blir vinter ordentligt här så ska jag se om jag kan fota några fina vinterbilder. Fram tills dess så blir det en hel del gamla bilder som jag aldrig postat förr.

Så lycklig så de känns som att man ska spricka..Kanske dags att dela med sig av nyheten på bloggen också?
Går allt som planerat så blir vi föräldrar i maj till ett litet pyre. Riktigt spännande och skrämmande samtidigt. Vi har vetat i drygt 11 veckor och jag är i vecka 14 nu, så detta har varit en jobbig hemlighet att suga på vill jag lova. Samt att jag har mått så fruktansvärt illa, stundvis har jag inte varken fått ner nått eller behålla de lilla som har kommit ner. Det resulterade i en inläggning förra helgen för dropp då jag var uttorkad och behövde näring. Illamåendet hänger kvar - tyvärr. Men har inte kräkts lika mycket i veckan i alla fall, vilket är riktigt skönt. 
 
Annars då? Vi har börjat kolla och trixa med källaren. Nästa helg kommer svärföräldrarna ner, svärfar ska hjälpa Hjärtat att fixa till väggarna som ska reglas ut, så vi kan få klart golvet och gästrummet där nere. Gillestugan och hallen får vänta då gästrummet är prio. Det som är gästrum idag ska ju bli barnrum, och då har vi ingenstans att förvara gästerna som övernattar. Så få klart gästrummet nere och sen renovera barnrum, är planen! 
Upp