Pyrets utveckling vecka 17 (16+0 - 16+6)..

Nu har jag varit jätte dålig på att skriva över huvudtaget på bloggen, så nu kommer två veckouppdateringar om bebisen efter varandra. Imorgon går vi in i vecka 18 så då är det dags att skriva om veckan som har vait.. Informationen kommer som vanligt från 1177.se.
 
 
Bebis

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. 

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom.

Nu börjar också fosterfett att bildas. Det ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden.

 
 
Mamma

Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna – tandköttet blöder lättare, näsan kan vara täppt och det är lätt att få näsblod. Det är bättre att använda koksaltlösning mot nästäppan, än nässprej. Koksaltlösning finns som sprej och pipetter.

Ökad blodmängd i kroppen gör att många svettas mer än vanligt.

 
Såhär känner jag
 
Illamåendet är kvar, vissa dagar är det helt åt helvete medan andra dagar så fungerar jag i alla fall lite grann. Tar postafen tabletter ibland och ibland funkar dom, ibland inte. Jag kräks mindre, men hulkar och står i till och från. Speciellt om jag anstränger mig för mycket eller börjar hosta. Mina yrsel/svimningsattacker hänger fortfarande med, fick en kraftig attack i fredags. Slutade med att jag började krampa och för att inte tuppa av och slå ihjäl mig så var jag tvungen att sätta mig ner. Vi har lyckats koppla de till blodtrycksfall, och det är allt annat än behagligt. Eftersom att jag har högt undertryck så satte de in blodtrycksmedicin för två veckor sen, fick lägsta dosen och tydligen var det för mycket då trycket bara fortsatte och sjukna. Har läkartid imorgon så får se vad de blir med blodtrycket och medicinering. Det tar ett tag att justeras in rätt på medicinering, men man ska inte behöva må ruskigt illa med yrsel/svimningsattacker. Synd bara att jag redan hade lägsta dosen, så just den medicinen går i alla fall inte att sänka nå mer. Får väl se vad det blir.
 
Jag är helt övertygad om att jag kände den första svaga lilla sparken i söndags, det var häftigt och overkligt på samma gång. Ska bli spännade då jag får känna de riktiga kickarna från den lill*, och jag längtar innerligt tills då Hjärtat får möjlighet att känna också. Stackarn känner sig lite utanför och avundsjuk då han inte kan känna på samma sätt som jag.
#1 - - Mirre:

Hehe får göra det, för det ser ju konstigt ut om jag har en ändå =D

Upp