Helt magiskt..

 
Längtar verkligen till rutinultraljudet..
Även fast vi redan haft 4 ultraljud så ska rutinultraljudet bli väldigt spännande. Många undrar nog hur de kommer sig att vi haft så många ultraljud redan, och det ska jag förklarar för er. Eftersom att vi försökt få oss en liten en ett ganska bra tag, och varje gång de tagit sig så har det slutat i antingen ett MF eller ett MA, så har gyn-mottagningen här i Piteå varit helt underbara - de har gjort allt för att lugna och trygga oss. Denna gång fick vi extra kontroller och bra uppföljning för att se så allt ska gå så bra som möjligt. Så i vecka 9, 11 och 13 fick vi ultraljud via gyn-mottagningen här i stan och när jag blev inlagd för dropp i tidig vecka 13 så gjorde dem ett ultraljud på gyn-mottagningen i Sunderbyn. Läkaren ville kontrollera att det bara var en och hur långt gången vi var. Alla ultraljud har verkligen varit en trygghet för oss, för det har hjälpt oss att verkligen leva här och nu och faktiskt kunna känna att vi kommer att få oss en liten en. Efter allt vi gått igenom är det verkligen skönt att vi har 2 bra barnmorskor att vända oss till och som har stöttat massor då det har varit och är en jobbig börda att bära ensam.
 
Men tillbaka till rutinultraljudet. Då jag har tyckt att det var lite lång väntan mellan ultraljudet i vecka 13 och rutinultraljudet i vecka 19 så pratade vi med vår barnmorska på hälsocentralen med hur vi ska göra för att vi ska kunna vara lite lugn där emellan. Vi kom fram till att vi skulle lyssna på hjärtljudet - och det fick vi äntligen göra idag. Helt magiskt att få höra ens lilla bebis hjärtslag. Just nu är jag helt euforisk och kan leva på detta ett väldigt bra tag. Lugnade mig massor och nu vet jag att risken för att inte få hålla min lilla knodd i armarna om 5 månader är väldigt, väldigt liten. Ska bli så spännande med rutinultraljudet under mellandagarna och få veta vem som bor där inne, om det är en liten hon eller en liten han. De enda jag verkligen vet, det är att det bor en liten vilding där inne som lever rövare.
 
För er som inte vet vad MF och MA står för så ska jag förklara det lite kort. MF betyder missfall och någon nogrannare genomgång än så behöver jag nog inte ge. De flesta vet vad det betyder och innebär. MA betyder missed abortion. Det innebär att embryot dör ganska tidigt men kroppen uppfattar inte det utan fortsätter som vanligt. De kan ta allt från 2 - 6 veckor innan kroppen uppfattar vad som skett och stöter bort embryot. För mig var det jobbigare att ha ett MA än ett MF, eftersom att med ett missfall så märker du ganska fort vad som är på gång. Ett MA är väldigt lurigt och elakt, inget jag skulle vilja att någon överhuvudtaget ska behöva uppleva.
#1 - - Veronica:

Är också beräknad i maj, hoppas det går bra på RUL för dig! :) kram

Svar: Åh, vad kul med en till som ska få en majbebis :D När är du beräknad? :) Tack snälla ^^ Har ni gjort erat RUL? Kram!
Jennie Lundmark

#2 - - Mirre:

Ohh härligt, vi fick också göra fler ultraljud och så underbart att höra hjärtljuden

Svar: Det är absolut en trygghet med många UL om man har en historik som inte är så rolig :( Ja, det var helt magiskt att höra hjärtljuden.. Spelade in det så jag kan lyssna på det och sen igår är klippet spelat ett 40-tal gånger ;) Det är svårt att låta bli.. :P
Jennie Lundmark

#3 - - Susanna - livet i norska skärgården. tvåbarnsmamma. husbygge. :

Att få se det lille miraklet på ultraljud är helt fantastisk! Stort grattis till er :)

Svar: Det är de verkligen! :D Och att få lyssna på hjärtljudet var ännu mer magiskt :D Tack så jätte mycket :)
Jennie Lundmark

#4 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Vad kul att se lilla pyret växa med ganska jämna mellanrum! :)

Sv: JAG VET! Det är typ bara 6 veckor kvar, helt sinnessjukt vad tiden har gått fort! Men ibland har den gått olidligt långsamt och jag gissar att dessa sista veckorna kommer gå långsamt, speciellt nu när man är sjukskriven och bara längtar :(

Håller med dig till fullo. Det var inget snack om saken här hemma om att vi skulle ta reda på könet. Kändes också väldigt mer på riktigt när vi fick veta, som att pyret inte längre var en "ärta" utan det blev liksom en människa som man kunde börja fantisera om :) Har ni några aningar om vad det kan tänkas vara därinne?

Svar: Ja, det har verkligen varit en trygghet för oss att se knodd med jämna mellanrum. Nu är de ju ett tag sen sist, därför ska de bli så skönt att få se h*n under mellandagarna.
Har fått höra att de första veckorna och de sista veckorna är de som går allra långsammast. Jag hoppas att det inte känns som allt för långsamt för er, så ni snart får träffa er lilla tös :)

Precis, vet man så blir de mer på riktigt känns det som :) Man har lättare att rikta fokus åt rätt håll, så som med namn osv. Ganska självklart att vi vill veta, vi klarar inte av att gå omkring och vara nyfikna i hundra år. Nä, vi har ingen aning alls. Däremot så har jag en liten magkänsla som säger att det kan vara en liten kille, men jag har ju 50/50 om det är rätt eller fel :P Ska bli spännande att få se på UL :D
Jennie Lundmark

#5 - - Jhennifer :

Åh va underbart! Håller alla tummarna

Svar: Tack så jätte mycket :)
Jennie Lundmark

#6 - - Veronica:

Jo, snart är det dags att se det lilla livet. Vi har gjort ett tidigt ultraljud i v 8 men då såg man inte mycket förutom en liten räka typ ; ) Och ett liiiitet pickande hjärta. Supermysigt. Men RUL kommer nog bli en annan femma. Mer verkligt på något vis.

Svar: Nä, i v.8 ser man inte så mycket. När vi gjorde UL då så fick vi se något som liknade en liten jordnöt med pickande hjärta :) Ganska fascinerande dock att något så litet kan växa till sig och bli en riktigt liten människa :)
Ska bli spännande att läsa hur ni upplever RUL.. Ska ni ta reda på kön på er inneboende eller vill ni bli överraskade? :)
Jennie Lundmark

#7 - - Skogsraah ☾:

Åh, måste vara jättespännade :)

Svar: Det är det verkligen :) Väldigt spännande och samtidigt riktigt overkligt :)
Jennie Lundmark

#8 - - snie.blogg.se:

spännande!

Svar: Verkligen :)
Jennie Lundmark

#9 - - Elin:

Vad mysigt! =)

Svar: Ja, mysigt, spännande och overkligt.. Allt i ett :P
Jennie Lundmark

#10 - - Cissi:

Hoppas det går super för er denna gången! Väldigt förståeligt att ni vill göra flera ultraljud med tanke på vad ni gått igenom innan. Kram!

Svar: Tack snälla du :) Ultraljuden har varit en riktigt bra trygghet för oss nu, så jag är jätte tacksam för barnmorskan vi har på gyn som har sån förståelse och låter oss göra så många extra kontroller.. Kram!
Jennie Lundmark

#11 - - Cissi:

Skönt med bra personal och att de gör så mycket för att lugna er! ;)guld värt

Svar: Absolut, man känner sig så trygg när man har så bra barnmorskor som verkligen vill hjälpa :D
Jennie Lundmark

Upp