När man inte är så duktig så blir det såhär..

 | Canon Eos 1100D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III |
 

Det här med att blogga går ju jätte bra för mig, eller vad tror ni?
Men har man en hel del att göra så är det inte direkt så att bloggen blir prioriterad. Men jag kommer nu och då på att bloggen finns och att det kanske är dags att göra ett inlägg. Jag längtar dock tills vi börjar renovera inomhus igen för då har jag mer att skriva om och dokumentera, just nu händer det inte så mycket på den fronten. Vi kan inte göra något förrän vi har fått fönstrena bytta och det kommer inte att ske förrän i början på oktober. Firman vi har anlitat för att byta är uppbokad tills dess. När dem är klar så kommer vi att sätta matjord och så gräs och hoppas att gräset överlever så vi har en fin och ordentlig gräsmatta till våren. Så, som ni hör, så kommer vi inte att renovera något inomhus förrän vi har fått nya fönster. Det är ett heltidsjobb att ha hus då man hela tiden vill göra saker.
 
Annars då? Det händer saker hela tiden, men som vanligt inte så mycket som jag kan eller vill förtälja i bloggen. Dels för att det har och göra med jobb, vilket jag sagt att jag inte ska prata om i bloggen, och sen är det en hel del privata saker som omvärlden inte behöver veta. Jag tänker inte vara som en öppenbok i min blogg, utan hålla det privata för mig själv och de få utvalda som jag pratar med och bara delge det jag känner att jag klarar, vill och behöver dela med mig av..

Äntligen får den rulla på gatorna igen..Nu rullar Audin igen..
Det har varit ett missljud från Audin ett ganska bra tag, och då vi inte vetat vad det berott på så har det varit svårt att repa. Vi tänkte dock att vi byter de vi kan och har också får vi se vad det blir. Så maken har slitit på i garaget för att lyckas byta hjullagret och givetvis märkte vi att styrelsen var gängpaj så den blev bytt också. Igår hamnade bilen äntligen på marken igen med alla hjulen på plats och vi tog en provtur, till vår förvåning märkte vi att missljudet är borta - skönt! De var hjullagret som levt djävul och tydligen var de gamla lagret rejält slut. Så nu äntligen lever det inte om och bilen är körbar. Vi måste dock göra en hjulinställning lite senare, eftersom att styrleden blev bytt men de hinns med. Jag kör då äntligen min egna bil, även om jag inte vågar köra och ställa bilen på jobbet än - inte efter sist då någon idiot lossat mina hjulbultar! Jag ska införskaffa låsbultar så jag inte behöver oroa mig nå mer, för jag vägrar vara med om att nästan tappa ett hjul en gång till bara för att folk inte har något samvete för att inte skada andra.

Båda bilarna rullar på Piteås gator idag, vilket är väldigt ovanligt. Svärmor är på besök över natten. Hämtade henne inne i stan på förmiddagen då hon kom med bussen. De är härligt att ha henne här och få rå om henne lite grann, spendera kvalitetstid och bara vara. 

Ibland kommer de ena ordentliga il..

 
Nu har jag rensat lite grann på gården..
De buskarna ni ser framför verandan är av arten Try - förmodligen rosentry men jag är inte säker. Det är buskar som är snabbväxande, tåliga och lätta att ha och göra med. Perfekt för de som inte är så mycket för att pyssla i trädgård med andra ord. De tåls att klippas ner och de skjuter nytt så fort de får chansen. Dessa buskar klippte vi ner i höstas och bilden är tagen i tisdags (den 4/8), så ni ser ju att dem växer så det knakar - förrutom två små stackare som är av den mindre storleken. Jag var jätte noga i våras och rensade ogräset runt dem och gjorde som i ordning en fin "rabatt" som de stod i, vart riktigt bra. Men givetvis kom jag på idén i tisdags att jag inte ville ha kvar dom längre - de är bra buskar på alla sätt och vis, men jag gillar dom inte! Jag lyckades hitta en köpare som ville ha alla buskarna och ingen var gladare än jag. Maken blev till en början frustrerad eftersom att han behövde ställa upp på ett till av mina galna upptåg, och sen insåg han ju att det skulle bli han som skulle få gräva upp rackarna och då var han inte så glad. Men till hans förvåning gick dem relativt snabbt och enkelt att gräva upp - de satt ju inte så djupt eftersom att vi har mestadels sand i backen, däremot hade de spritt sig ritkigt vitt och brett. Allt gick bra och de fick komma till nya ägare. Nu ska jag bara städa upp i rabatten och bestämma mig för om jag vill ha en typ av rabatt där med blommor eller om jag vill så gräs. Den som lever får se..
 
Ni ser de fina sandspåren på bilden? De är från när de var här och dränerade. Det är de fina spåren som grävmaskinen lämnade efter sig, men det gör inget. Vi ska ändå ut med matjord och så gräs så det är inte hela världen. Men man kan ju inte direkt säga att det är snyggast, eller?
Upp